Etichete

, , , ,

Feteasca Neagră de la Cramele Basilescu, vedeta serii

O degustare de vin transformă o seară obişnuită în una memorabilă. Trebuie doar să fii în locul potrivit, cu oamenii potriviţi şi cu vinurile potrivite. Locul în care am fost aseară, Enoteca Millesime, primul Centru de Cultură a Vinului din Europa de Est, e plin de substanţă şi distincţie.

Centrul are câteva scopuri nobile: să-i înveţe pe oameni să cunoască şi să preţuiască vinul, să le spună povestea sa şi să-i transforme în consumatori de calitate. Enologul Dorin Popa, preşedinte al Asociaţiei pentru Cultura şi Civilizaţia Vinului şi somelierul Marian Timofti ne-au învăţat ce trebuie să facem şi, mai ales, ce să NU facem atunci când servim un vin vechi, ne-au spus cât de important este un (singur) pahar de vin în fiecare zi şi câte zeci de mii de arome de vin există în lume.

Invitata specială a serii a fost Crama Basilescu, producătoarea vinurilor testate, o adevărată surpriză pentru cei 30 de membri ai clubului Milesime, care au luat parte la degustare. Am plecat de acolo întrebându-mă dacă voi putea uita vreodată gustul incredibil de Fetească Neagră cu care am încheiat seara.

Această prezentare necesită JavaScript.