Cartea „Welcome to My Paradise”

Am vrut să fug o perioadă de mine şi de toţi ceilalţi. M-am trezit la 11.000 de km depărtare, în insula Bali din Indonezia, împreună cu mine şi cu toţi ceilalţi. Întâmplările de acolo mi-au generat amintiri din diverse momente ale vieţii. Le-am inserat în jurnalul meu de călătorie şi aşa s-a născut Welcome to My Paradise, o carte plină de întâmplări interesante, coincidenţe inexplicabile, umor, bucurie, dragoste şi chiar câteva lacrimi.
Lansarea cărtii a avut loc duminică 24 mai 2009 la Hotelul Maxim din Oradea. (vezi foto)
O a doua lansare a avut loc vineri 23 octombrie 2009 la Beiuş, în organizarea Casei de Cultură a Municipiului.
Mii de mulţumiri domnului Mircea Bradu (editura Arca), domnului Horia Neag (Metropolis) şi sponsorilor cărţii: doamnei Roberta, domnului Ovidu Benţa (Atelier de Proiectare Benţa S.R.L. Oradea), doamnei Dana Drăgan (Concept Center Oradea), domnului Traian Ciobanu (Matros 94), domnului Irinel Dumitriu (SIS Broker de Asigurare S.R.L. Oradea), domnului Sorin David şi domnului Radu Cărăban (Iberica Auto Oradea, D&C Impex Oradea), domnului dr. Sebastian Lascu (medic stomatolog), domnului Radu Sabin.

Articole despre lansare şi despre carte (şi le mulţumesc pentru asta):

Academia Caţavencu (Ioan T. Morar)

„Paradisul e în fiecare dintre noi. Nu-l distrugeţi!” (Alina Gâdoiu, efemeride.wordpress.com)

Bucuriile mele mici, dar dese (Cella, bloglenesrau.wordpress.com)

Bun venit în paradisul lui Lulu (Mircea Jacan, Realitatea Bihoreană)

Lulu în Paradis (Alexandru Şereş, alexandruseres.com)

Lulu Cremeneanu şi-a lansat prima carte (Loredana Ionaş, Crişana)

Lulu Cremeneanu şi-a lansat prima carte (Raluca Avram, Bihoreanul)

Simple coincidenţe şi un traseu comun… „A la recherche du temps perdu”? (Ovidiu Dan, ovidan.ro)

Welcome to my Paradise (Ioana S., lecturi.blogspot.com)

24 de comentarii la „Cartea „Welcome to My Paradise””

  1. Lulu, iti multumesc inca o data pentru carte. Cat despre forma si continutul ei, sincer, nu stiu ce-as putea spune. Poate faptul ca, in 53 de ani de viata, este prima carte pe care o citesc in cateva ore, intr-o singura zi, spune totul despre cum o vad eu. Extraordinara! Citind-o, am avut sentimentul pe care-l poti avea vis-a-vis de vizionarea unui film de foarte buna factura la care, cu cat mai mult se apropie The End-ul, te incearca parerea de rau, tocmai pentru ca se termina, dar stii in acelasi timp ca intr-un viitor apropiat iti vei oferi bucuria de a-l revedea. Felicitari.

    Apreciază

  2. emiliaoriold a spus:

    Niciodata nu-ti voi putea multumi suficient pentru toata bucuria pe care mi-ai facut-o daruindu-mi nepretuita-ti carte. Am citit-o si recitit-o, e leacul perfecti pentru cit de trista pot sa fiu. Ma face sa zimbesc si sa sper. Iti multumesc iubite prieten- nici nu sti cit de mult pretuiesc prietenia noastra.

    Apreciază

  3. Helen Pater a spus:

    Vreau să îţi mulţumesc încă o dată pentru carte. E super faină, acuma sunt la ziua 19, abia aştept să ajung acasă să o citesc. Aseară râdeam de una singură în dormitor când am citit partea cu masajul din Malaezia. Şi acum mă pufneşte râsul când mă gândesc. Sunt multe faze din carte care îl fac pe om să se gândeasca la copilăria lui şi la prostiile pe care le-a făcut. La faza cu scufundările parcă mă vedeam pe mine în Sharm El Sheikh, când eram la 5 metri adâncime, disperată dupa aer, şi nu mai ştiam ce să fac să ies naibii o dată. Este o carte uşor de citit, deosebit de plăcută şi care te face să nu o laşi din mână până nu o termini de citit. Aşa că plec acasă la citit.

    Apreciază

  4. Ţi-a dat Dumnezeu darul de a scrie şi esti în stare să împarţi bucuria ta cu alţii, eşti în stare să aduci ceva frumos omului în viaţă. Vocabularul meu e prea sărac să exprim ce simt când citesc rândurile tale, dar ochii minţii mă duc acolo şi gust cu adevărat din vacanţa ta. Parcă simt şi miros de insulă şi apă de ocean. Am ajuns la pasajul despre Hard Rock Cafe şi cartea mă fascinează. Îţi faci atât de uşor de înţeles simţurile prin sinceritatea ta! Pe alocuri, simplitatea exprimării e aşa de plăcută şi reală şi te faci atât de bine înţeles, de zici că nu mai e nevoie să vezi cu ochii. Imaginaţia mea prin cuvintele tale e în stare sa guste experienţa ta. Iar acei prieteni care au zis că te invidiază, să facă bine să citească cartea şi o să îţi mulţumească, pentru că citind-o vor evada din rutina de zi cu zi şi o să îşi încarce sufletul de oleacă de iz de vacanţă.

    Apreciază

  5. Andreea Bărbuț a spus:

    Am inceput sa citesc “Welcome to my paradise” gandindu-ma daca ar fi posibil ca autorul sa isi pastreze ironia delicioasa pe care o afisaza pe blogul de care se ocupa. Ei bine, da, reuseste! Randurile cartii curg usor, e accesibila unui public larg si iti transmite o stare de bine si de optimism, de la inceput si pana la sfarsit. Dincolo de acest aspect, am descoperit si o parte mai profunda. Scriitorul te ia cu el intr-o calatorie de mii de kilometri, in Bali si mai mult, te ia cu el intr-o calatorie interioara pe care multi nu au curajul sa o faca nici macar singuri, cu atat mai putin urmariti pas cu pas de spectatori

    Apreciază

  6. Adamutza a spus:

    Ceau Lulu. In paradisul tau m-am simtit bine (mi s-a facut iar o pofta mareee de vacanta). Am facut o calatorie frumoasa prin lumea ta, de asemenea prin lumea asta minunata in care traim si care ne asteapta in fiecare secunda sa o descoperim, sa o gustam, sa o simtim! Te las cu bine, tre’ sa fug ca pierd avionu’ de Indonezia.

    Apreciază

  7. Madam a spus:

    Daca se intampla sa ajungi pe o insula indepartata, exotica, incarcata cu magie, vibratie, temple, o cultura tulburatoare, oameni fascinanti, lacuri cristaline, tarmuri aurii…. si daca iei cu tine acordurile dulci ale copilariei tale si tremurul suav al adolescentei… atunci nu se poate altfel decat sa asterni pe hartie intregul, necuprinsul, seninul din sufletul tau. Si s-o faci limpede si turcoaz, precum apele paradisului tau.

    Apreciază

  8. Astept cu sufletul la gura continuarea.

    Apreciază

  9. Magdi a spus:

    Am plâns şi am râs citind cartea ta! A fost emoţionantă, pură, placută… Ştii, mi-a lăsat un sentiment de . Am cumpărat-o azi la ora două şi nu am lăsat-o din mână până ce nu am terminat-o. La următoarea lansare să mă suni, fiindcă voi veni cu siguranţă! Te pup.

    Apreciază

  10. Alina a spus:

    Lulu, pot spune cu certitudine ca intrand in paradisul tau, am fost facinata de la inceput si pana la sfarsit, trecand prin toate etapele: de la ras in hohote si pana la constatari triste ca „tot ce este frumos in viata trece repede”. Ce face deosebita aceasta carte este tocmai faptul ca toate experientele traite in acele tinuturi magice le-ai asociat cu amintirile din copilarie si cu tineretea petrecuta fie in orasul natal, fie in Oradea. Daca intr-adevar aceste coincidente chiar au existat, atunci este clar: nimic nu e intamplator in viata! De multe ori, Lulu, in timpul lecturii, am avut senzatia ca recitesc „Amintiri din copilarie”, dar in varianta reloaded 2009. Desi ti-ai dorit sa scrii un jurnal de calatorie, l-ai transformat intr-un roman in care ne-ai fascinat cu o frumoasa poveste de iubire. Eu, cititorul, nu pot decat sa sper ca aceasta poveste va continua, atat de dragul tau, cat si de dragul meu, pentru placerea de a citi o noua capodopera, ii pot spune asa! Mii de felicitari, mare scriitor.

    Apreciază

  11. Gabriela a spus:

    Nu pot sa nu-ti scriu ca ti-am citit cartea … dintr-o rasuflare. Eu merg si ma intorc cu autobusul la si de la servici. Am inceput-o intr-o seara si dimineata urmatoare am luat cartea cu mine la lucru. La birou nu pot citi, dar mi s-a intamplat ca era cat pe ce sa nu cobor cand trebuia din bus, asa m-a prins de tare cartea ta.

    Apreciază

  12. Angela a spus:

    Cand citesc o carte care imi place, timpul se opreste in loc, o aspir si imi reamintesc respiratul abia la sfarsit, regretand ca am terminat-o de citit, ca povestea-i deja-i trecut. Cand citesc o carte, care imi ramine atarnata ca un mic talisman in gand, cartea aia este speciala. Nu sunt usor impresionabila, citesc destule carti sa stiu cand rad si plang de mai multe ori citind intr-o ora o carte ceva nu-i in regula: cartea AIA ma marcheaza, este CARTEA. Am citit cartea ta razind si plangand (sunt intamplari pe care le stiu si oameni pe care ii cunosc), am ascultat, citind, toate melodiile… laptop-ul a fost si el fericit. Esti facut pentru scris, cartea-i minunata, sa nu te opresti, suntem cu ochii pe tine „ca pe butelie”. Sper si am sa fac tot ce pot sa o citeasca cat mai multi.

    Apreciază

  13. Contesina a spus:

    Cartea asta esti tu, asa cum te-am vazut eu in tot timpul de cand ne cunoastem. Imi place felul in care e scrisa, e o curgere continua. Totul se lipeste de tot. Fiecare picatura o urmeaza pe celalata intr-un firesc inimaginabil. Si, DA, esti scriitor. Nu cred ca trebuie sa ai trei sau cinci carti publicate pentru a fii scriitor. Trebuie doar sa scrii bine, cu suflet, sa transmiti ceva, sa lasi o urma in viata celui care citeste. Cartea ta face asta.

    Apreciază

  14. Alina Adămuţ a spus:

    O carte despre Bali scrisa de un roman, citita de o romanca in America… Ceau Lulu. In paradisul tau m-am simtit bine. Mi s-a facut iar o pofta mareee de vacanta! Am facut o calatorie frumoasa prin lumea ta, de asemenea prin lumea asta minunata in care traim si care ne asteapta in fiecare secunda sa o descoperim, sa o gustam, sa o simtim! Te las cu bine, tre’ sa fug ca pierd avionu’ de Indonezia.

    Apreciază

  15. O carte exceptionala. E una dintre acele carti despre care spui „nu o pot lasa din mana”. Am inceput tare abrupt nici nu m-am prezentat, dar sunt tare entuziasmata sa iti spun ce faina e cartea. Ma numesc Andreea, am fost unul dintre copiii care a crescut cu Radio Sonvest. Chiar si acum dupa multi, multi ani imi tresare inima cand vad, aud ceva despre Sonvest. Am castigat la concursurile voastre o groaza de carti de la Nemira, pe care nu le-am citit niciodata. Felicitari, Lulu pentru carte! Sper sa fie prima dintr-un sir lung.

    Apreciază

  16. Cecilia a spus:

    Dupa ce am citit si coperta a patra, plina de curiozitate, m-am repezit pe net sa vad pozele din Indonezia. Asa se explica faptul ca-ti scriu. Multumesc pt. carte, multumesc pt. bucuria ce mi-a creat-o. Am ras (eu, care credeam ca toate poantele-s rasuflate), am plans (eu, muiere-n toata firea), ai reusit performanta scriitoriceasca de a ma face sa traiesc alaturi de (scriitorul din) tine o carte care efectiv m-a fermecat! Am s-o recitesc de fiecare data cand imi voi dori sa savurez Prospetimea, Libertatea, Simplitatea autentica, Iubirea ca stare ce o poti genera!!!

    Apreciază

  17. O lectură captivantă, al cărei autor e un privilegiat care ştie cum să vină în întâmpinarea unor situaţii extraordinare. Felicitări, Lulu! Ai scris jurnalul unei călătorii într-un paradis aflat nu pe alte meridiane, ci – aşa cum inspirat o spune şi titlul – către paradisul tău interior.

    Apreciază

  18. Te felicit pt carte. A ajuns în mâinile mele din greşeală. Ştiam de blogul tău, însă nu ştiam că va urma şi o lansare de carte. Eram foarte happy pt tine, cu toate că nu te cunosc! Şi uite aşa… Cartea puteam să o ţin 2 zile la mine, pt că posesorul ei urma să meargă în străinătate, la muncă, pt luni de zile. În final, m-am decis: cu toate că îmi place să citesc, dar mi-e lene, am sa depun un mic efort să o citesc într-o zi jumate. Mi-a plăcut foarte mult. It was a nice travel as long as I read the book. Succes în continuare!

    Apreciază

  19. Lulu,
    Tie omul nu-ti poate scrie oricum, asa ca voi avea grija si voi trece textul intii pe o ciorna.
    Data nasterii este ok, cu mentiunea ca esti prea tinar, iar 23 august, pe vremea mea, in loc sa fie o zi de high-life, ne-o petreceam cu defilari si gimnastica pe stadion cu seceri si ciocane din placaj de vre-un metru fiecare.
    Citind povestea ta cu Waters si Kashtan, mustaceam si, ma gindeam ca nu e o coincidenta ca mi-e simpatic baiatu’ asta: Cremeneanu.
    Fii atent aici: eram in clasa a opta cind un vecin, si neam prin niste conexiuni ilicite, care dealtfel era student la facultatea unde peste citva timp urma sa frec si eu bancile, imi lasa cu titlu de imprumut un mag Tesla. B4, daca nu ma insel. Omul era in anul doi si urma sa plece in practica la canal: Basarabi.
    Zice: copile, ai grija de scula asta si vezi ca-ti las niste benzi; sa-mi spui daca ti-au placut. Ghici: Communique, Making Movies si Dark side of the moon. Parca era si ceva Abba si Boney M. Am frecat benzile alea zi si noapte si parca nu ma tragea ata sa le dau inapoi.
    Dupa vre-o 30 de ani, cind jobul si nivelul de trai mi-au permis, conduceam un SUV care avea un CD player in care se puteau incarca 6 discuri. La 45 de ani, aveam in playerul masinii 6 cd-uri si urma sa le tin acolo, fara sa le schimb, peste un an: The wall 1 si 2, A momentary lapse of reason, The dark side of the moon, Wish you were here si Final cut.
    2012: fiul meu de 14 ani asculta The wall de pe iPad dar, are mare grija de o scula pe care i-am aratat-o acum vre-o doi ani: un tesla b115 care, impreuna cu Gilmour, Waters, Knopfler si cu Boss-ul, m-a insotit prin caminele din complexul din Timisoara, in anii 80.
    Sper ca esti bine…
    Masina pe care o conduc tot fara sofer e…pe bancheta din spate e un tip care se asigura dinspre stinga.
    ciao
    ps:
    unde gasim cartea?

    Apreciază

    • Costi, ce mesaj frumos, ce surpriză și ce bucurie! Nu știam că ești fan Floyd, dar nici nu mă mir. Fiecare fan are propria sa poveste cu Pink Floyd. Și majoritatea încep cu benzile sau discurile împrumutate de la un prieten. Sper că ai apucat să-l vezi pe Waters măcar o dată. Eu rămîn cu regretul că nu i-am prins pe Floyd în formula completă. Îți doresc numai bine și multă muzică bună. Da’ bună rău!

      Apreciază

  20. ciao, din păcate nu l-am văzut nici pe Waters, nici pe Gilmour în concert. În schimb am fost în martie 2010, în Bucureşti la o băută, aş zice, la Hardrock cafe unde l-am ascultat pentru vre-o 2 ore pe Snowy White. N-a cîntat nimic de Pink Floyd, dar sound-ul urmărea tot al doilea acord, chiar dacă dădea blues cu un pic de country. Extraordinară experienţă- şi un CD.
    numai bine

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.