Etichete

, , , , , , , , ,

Această prezentare necesită JavaScript.

Paraziţii cântă întotdeauna foarte aproape de public, uneori chiar în contact fizic cu spectatorii. Pe o miniscenă înaltă de 40 de cm, Freaka a pus negativele şi a frecat discurile, iar Cheloo & Ombladon şi-au distorsionat cu intenţie şi bună ştiinţă microfoanele pe cântecele cele mai „succesive” (aşa s-a referit la cântecele de succes ale unei trupe un fost coleg de la radio, în direct pe post). Fanii supremi, cei care ştiu toate textele, au stat chiar la buza scenei şi au cântat non-stop. În spatele lor au dat din cap moderaţii, iar spectatorii mai cuminţi s-au bâţâit în restul sălii.

Degetul mijlociu s-a folosit intens, iar îndemnurile venite de pe mica scenă au fost la fel de sincere ca întotdeauna. Îndemnul nr. 1: Nu beţi bere fără alcool, căci berea fără alcool e ca femeia care nu face sex oral. Îndemnul nr. 2: Nu vă drogaţi cu droguri legale. Dacă tot vreţi s-o faceţi, folosiţi produse originale. Paraziţii şi-au bătut joc de ţăranii de oraş care se îmbracă în Gucci şi Versace şi i-au cântat lui Traian Băsescu „Veşnica lui pomenire”. Sala întreagă le-a ţinut isonul, nimeni nu i-a contrazis. S-a înjurat de ciudă, de supărare, de bucurie, din obişnuinţă, din reflex sau din cauză că n-au găsit altă rimă. Totuşi, exprimarea sinceră, neipocrită, nu s-a mai amestecat cu încrâncenarea de altă dată.

Singurul care părea că n-a înţeles nimic din tot ceea ce s-a întâmplat aseară în discoteca No Problem din Oradea a fost reprezentantul studenţilor în Senatul Universităţii, Adrian Dume. A privit debusolat debandada din jurul lui şi a plecat înainte de finalul concertului. De altfel, a fost şi unicul venit la concert îmbrăcat în costum.

S-a cântat: Din colţul blocului, De ziua ta, Mesaj pentru Europa, Trei agenţi, Moartea întreabă de tine (fără Mărgineanu), Slalom printre cretini, Fabricant de gunoi, Minte-mă, Fără resentimente, Vicii, Emoţii, Duşmăniţi-mă toţi, Fuck you, Romania, Necomercial, În focuri, Omu’ din liftul tău, Împuşcă-te, Din inima străzii, Bagabonţi. Poate am uitat câteva. Nu s-a făcut bis pentru că, aşa cum vă spuneam, Paraziţii nu sunt ipocriţi.

În 14 iunie, Paraziţii lansează un nou album. Trebuie să-l învăţăm şi pe ăsta. Respect, băieţi!

P.S. Concert organizat în cadrul Studfest.

Publicitate