Etichete

, ,

În primăvara lui 2010, D&C Oradea (dealer Volkswagen & Audi) şi Iberica Auto (dealer Seat) mi-au dat pe mână câteva maşini să le plimb prin oraş şi să le fotografiez în ipostaze inedite.

Prima pe listă a fost superba Audi A5 coupé. O maşină de multe zeci de mii de euro, cu o droaie de cai putere, care m-a dominat de la bun-început. Am plimbat-o (de fapt, ea m-a plimbat pe mine) prin oraş o zi întreagă, căutând un loc potrivit pentru o şedinţă foto. Mi-am dat seama că nu se asortează cu realitatea gri şi neîngrijită din jurul nostru. Am condus stresat din cauza privirilor, unele ucigătoare, pe care le-am încasat în trafic. E limpede că nu te poţi bucura de o maşină de lux într-o ţară săracă.

Într-un final, am găsit un loc în faţa primei case în care am locuit în Oradea, devenită acum Hotel Opera. Prietena Adela mi-a fost fotomodel şi împreună am salvat situaţia.

A doua pe listă a fost Seat Exeo, o maşină în care m-am simţit mai în largul meu. Echipare complexă, performanţe tehnice excelente, dar discretă şi neostentativă. Cu ea m-am strecurat mai bine printre semenii mei, fără să mă simt vinovat de presupusă bogăţie.

Lecuit de găsirea unei locaţii de la experimentul anterior, ne-am orientat pe detalii şi am „tras” o serie destul de simpatică lângă Cetate, ascunşi de privirile curioase.

Nici a treia maşină nu a fost uşor de trecut prin trafic fără să atragă atenţia. Eos e un cabrio de la Volkswagen, numa’ bun de făcut plajă ziua în amiaza-mare în timp ce le arăţi altora că ai decapotabilă.

Am decapotat acoperişul Eos-ului şi l-am înlocuit cu o umbrelă multicoloră. Atenţie! Nu se recomandă la viteze mari.

Intenţia mea a fost să transform maşinile din unelte de ostentaţie în parteneri de timp liber, în prieteni care îţi luminează drumul când ai nevoie, în lucruri minunate, aşa cum sunt, de fapt. Mai au nevoie doar de oameni care să se ridice la nivelul lor. Și de șosele pe măsură.

Seria întreagă de fotografii va fi expusă în curând, la Lotus Center Oradea.

Mulţumiri: Adela şi Vila Opera.

Publicitate