Etichete

, , , , , ,

Soţul dă buzna în casă:

– Nevastăăăăăăă, am câştigat la loto!!! Fă bagajele!!!

– Pentru ce? Pentru munte sau pentru mare?

– Nu mă interesează! Dispari!

În „Prah”, cea mai nouă premieră a Teatrului „Regina Maria” din Oradea, bărbatul nu procedează ca în bancul de mai sus. După ce descoperă că a jucat numerele câştigătoare, vine glonţ acasă şi îi arată nevestei biletul câştigător. Nevasta jubilează reţinut. Caută un loc unde să-l ascundă şi apoi încep amândoi să dea frâu liber dorinţelor, frustrărilor, viselor, să-şi facă, planuri de viitor. Nu trece mult şi încep să apară problemele, grijile, discrepanţele, certurile, reproşurile, să se plătească poliţe vechi, să se arunce vorbe grele. În cele mai multe cazuri, banii mulţi sunt un test extrem pentru cei lipsiţi de exerciţiul bogăţiei.

Prah Teatrul Regia Maria Oradea, Sala Studio

Petre Ghimbăşan şi Corina Cernea

Nu vă dezvălui ce se întâmplă până la final, vă avertizez doar că nu e deloc uşor să te trezeşti bogat peste noapte. Petre Ghimbăşan şi Corina Cernea se trezesc în faţa celei mai mari încercări din viaţa lor. Unde ţinem banii? Ce le spunem copiilor? Cum ne ascundem de vecini? Unde ne mutăm? Ce ne cumpărăm? Ce facem cu casa? Ne luăm drezină, maşină sau elicopter? Mii de gânduri şi întrebări dintre care, spre final, răzbate o întrebare mai mare decât toate la un loc: ce facem cu noi?

Textul dramaturgului maghiar György Spiró explorează iscusit psihicul uman şi relaţiile de cuplu. Cu volubilitatea-i binecunoscută, Petre Ghimbăşan face echilibristică foarte bună pe linia subţire dintre nebun de bucurie şi nebun de-a binelea. Corina Cernea, soţia de pe scenă, dar şi din viaţa reală, a încheiat premiera de duminică, 21 aprilie, cu lacrimi în ochi. Vă recomand să vedeţi piesa, pentru a înţelege dacă sunt lacrimi de tristeţe sau de bucurie.

Prah, de György Spiró

Teatrul „Regina Maria” Oradea, trupa „Iosif Vulcan”

Regia: Petre Panait

Cu: Petre Ghimbăşan, Corina Cernea

Următoarele reprezentații:

Duminică, 28 aprilie, orele 19.

Duminică, 19 mai, orele 19.

Piesa se joacă la Sala Studio.

Publicitate