Etichete

, , , ,

thomas-anders-cluj-1

Guest post de Raluca Crețu

”Care e primul cuvânt care îţi vine în minte când zic „Modern Talking”? 49% dintre prietenele mele au zis „Blondul Dieter”! Restul de 51%, după cum mă aşteptam, au răspuns „Brunetul Thomas!” Iar mie îmi cânta deja în cap „Yamaha….Yo ma soo…”. Cam aşa fredonam melodiile lor, în anii 90, când abia dădeam piept cu engleza. 🙂

Modern Talking în concert la Cluj! Nu ne-a trebuit mai mult de-o secundă să ne decidem să-i onorăm cu prezenţa. Când ne informăm, aflăm că de fapt e doar Thomas Anders și Modern Talking Band. Bine şi aşa.

thomas-anders-cluj-5

27 septembrie 2016, ora 20:00, Sala Polivalentă Cluj.

Curioasă câtă lume mai poate aduna o trupă a anilor ’80-’90, am intrat din timp pe terenul sălii, să ne strecurăm cât mai aproape de scenă, cum facem de obicei. Muzică veche pe post de hostess. Pe la 20:15 am aruncat o privire în spate şi, spre surprinderea mea, terenul şi tribunele erau deja pline. Linişte în sală, lumini îndreptate spre scenă.

Începe.

Nu ştiu când mă voi obişnui cu ideea că şi artiştii îmbătrânesc. La toţi am avut dezamăgirea aceea de un minut la intrarea pe scenă că imaginea nu le mai coincide cu cea de pe posterele din camera mea. La Thomas Anders am suspinat toate, în grup, văzând că e mult mai scund decât ne aşteptam. De plete ştiam că au dispărut, dar videoclipurile ne-au cam păcălit în legătură cu înălţimea lui. Dar, la urma urmei, vocea contează.

Iar vocea i-a fost aceeaşi.

A intrat direct în pită, cum se zice, cu melodiile lansate în cariera solo. Le ştiam şi nu prea. Dar ritmurile erau cunoscute, iar băieţii din band şi-ai făcut treaba cu brio în acompaniamentul vocal şi instrumental. Totuşi, noi tânjeam după Dieter. Ne-au încântat apoi şi momentele acustice, chitară şi tobe. Artistul a fost într-un permanent dialog cu sala, realizând şi câte un scurt intro la fiecare piesă. Finalul melodiilor a fost acelaşi: „Mulţumesc!”

thomas-anders-cluj-2

A doua parte a fost mai pe placul nostru, când, pe cunoscutele „Cheri, Cheri Lady”, „Brother Louie”, „Sexy, sexy lover”, „You’re my heart, you’re my soul”, „Atlantis is Calling” sau „No face, no name, no number”, cei de pe teren au început dansul în cerc sau fox-urile în doi, cum le ziceam în discotecă. Cei din tribune erau în picioare și ei, renunţând la bâţâiala din şezând, pentru că, deh, nu toată lumea poate practica dansul în scaunul cu rotile, ca mine.

Aproximativ o oră și jumătate a durat totul. A fost un concert plăcut, cu voci bune, ritmuri nostalgice, totul, însă, într-o linie dreaptă, fără surprize, suişuri sau coborâşuri emoţionale, din punctul meu de vedere.

thomas-anders-cluj-3

Dar, până la urmă, parcă tot ce are legătură cu tinereţea proprie e frumos, asa că mai bifez un concert bun în Cluj. Ca peste tot, părerile vor fi împărţite. Eu sunt mai indulgentă, dar nenea din spatele meu în drumul spre ieşire, a concluzionat: „Kicsi ember, kicsi koncert” (Om mic, concert mic). 🙂

Raluca Cretu

Raluca Crețu

Raluca Crețu a fost realizator de emisiuni la Radio Transilvania Aleșd în perioada 2001 – 2007. Locuiește în Aleșd, Bihor.

Publicitate