Concertul ”Am să fiu eu casa ta” din turneul cu același nume, deschis pe 30 ianuarie, la București, a trecut și prin Oradea. Vă invit să citiți o cronică de concert semnată de Mira Pop. Fotografii de Sebi Tonț [defoto.ro].

Alexandra Usurelu 01

Anul trecut, în Luna Iubirii, mergeam la primul meu concert Alexandra Ușurelu. Nu știam nimic despre ea, nu știam la ce să mă aștept, am mers pur și simplu cu inima deschisă spre ceva nou. Cronica despre acesta o găsiți aici.

Anul acesta, pe 27 aprilie, am văzut-o a doua oară. Aceeași sală Florica Ungur, din nou plină, dar prea călduroasă și sufocantă. Sunt sigură că atât publicul cât și artiștii s-ar fi bucurat să fie într-o sală mai mare. Poate pe viitor. Oricum, nu mai e mult până când Alexandra va umple cu ușurință sala Filarmonicii, spre exemplu.

Alexandra Usurelu 02

Un decor minimalist, fără alte artificii și un mic proiector au fost suficiente pentru ca cei cinci membri ai trupei să se joace cu inimile spectatorilor orădeni. Alături de soțul ei, Bobby Stoica, la pian, Cristina Răducan la flaut, chitaristul Mirel Cumpănaș și percuționistul Florin Romașcu, Alexandra a început cu piesa-confesiune ”Acesta-i sufletul meu”.

Melodiile ei calde și curate au nevoie de un public sensibil, pretențios, iar cel de la Oradea a fost exact așa. Cu mici povestioare între cântece s-a construit un concert la fel de încântător ca cel de anul trecut, cu melodii de pe albumul de debut ”La Capătul Lumii”, dar și de pe viitorul material discografic ce va fi lansat în toamnă.

Alexandra Usurelu 03

În sală au fost și mulți copii, iar Alexandra a fost încântată. ”Auzisem că vor fi copii și aveam puține emoții, ba chiar mi-era teamă. Teamă să nu greșesc. Dar oare dacă n-am greși, cine-am fi?” Astfel și-a prefațat cântăreața melodia ”Teama”. ”Ce tare e cu copii!”, a exclamat după uralele primite din partea micilor spectatori, cuminți, atenți și chiar recunoscători pe tot parcursul concertului.

Nu au lipsit nici melodiile ”Prețul Corect”, cu care a urcat prima oară pe scenă, ”Suflet, rămâi pur” de pe al doilea album și ”Am să fiu eu casa ta”, cu care a pornit în acest turneu. ”Când nu am eu concerte, merg la concertele altora, iar asta îmi amintește de prima mea călătorie cu trenul la concertul lui Michael Bolton”, a povestit nostalgică Alexandra chiar înainte de ”Ceva se întâmplă cu noi”, deja celebrul ei duet cu Mircea Vintilă.

Alexandra Usurelu 04

Eu una am cântat cu voce tare (ceea ce rar fac!) melodia ”Mai bine în doi” pe care am fredonat-o zilnic timp de o săptămână înaintea concertului. ”Voi sunteți cântecul meu de mers mai departe”, a mai smuls Alexandra câteva lacrimi cu înainte de ”Suflet, rămâi pur”. Publicul a așteptat-o în picioare pentru bis, unii dintre spectatori chiar cu buchete de flori. Aceștia s-au ales fiecare cu un pupic din partea artistei.

„Am primit cel mai frumos dar pe care un om îl poate face altui om – timpul vostru. Așa că am să închei această seară, la fel cum am început-o, cu o confesiune: sufletul meu. Și pentru că nu-mi place să-mi iau rămas bun, vă invit să continuați alături de mine până La Capătul Lumii”, și-a încheiat Alexandra Ușurelu concertul de la Oradea, ultimul din turneul ”Am să fiu eu casa ta”.

 

Alexandra Usurelu 06

Cântecele care vorbesc despre oameni și emoții, vocea curată care te atinge la suflet, copiii din sală… toate acestea au făcut concertul deosebit. După o întâlnire cu Alexandra Ușurelu nici nu poți descrie cum te simți. Ești mai cald, mai plin de iubire, mai deschis la suflet, mai… pur. Pur și simplu te simți mai minunat! Iar asta te face să fii recunoscător pentru asemenea artiști care ajung exact unde e nevoie. În suflet.

Mira Pop

Publicitate