Etichete

, ,

Călin Pop

Celelalte Cuvinte lucrează după sistemul hit&run. Lansează un album, îl promovează în câteva locaţii atent alese, presa bubuie, fanii vibrează, apoi trupa se retrage în discreţia care îi place atât de mult. L-am chemat la un ceai pe Călin Pop şi mi-am adus şi laptopul. Urmează un interviu cu aromă de ceai verde cu mentă, pe terasă la Kokoon Tea Shop&Lounge.

– Iar nu mai ziceţi nimic…

– Am avut câteva oferte de concerte în ultimul timp, dar nu le-am considerat interesante. Ne pregătim pentru un concert acustic la Bucureşti, în toamnă.

– În sfârşit, acustic…

– Da. Propunerea a fost a lui lui Aurel Mitran. Iniţial, concertul trebuia să aibă loc în iunie, dar s-a amânat din cauza aglomeraţiei de spectacole de la Bucureşti din perioada asta.

– Repetaţi?

– Da, aşa uşurel. Nu ne agităm.

– Cum vă sună piesele în variantă acustică?

– Interesant. Îţi dai seama, noi am cântat toată viaţa electric, iar acum trebuie să reorchestrăm. Nu chiar toate piesele noastre sunt potrivite pentru o interpretarea acustică. Dar unele vor suna absolut spectaculos.

– Cam ce piese o să cântaţi?

– Nu spun nimic deocamdată. Vor fi surprize frumoase.

– Cântece noi aveţi în pregătire?

– Deocamdată nu. Nu simţim nevoia. Nu suntem în chef. Iar ce se întâmplă în jurul nostru nu ne stimulează deloc. Poate că o să avem două-trei cântece noi la anu’, la concertul aniversar de 30 de ani. Momentan ne presează faptul că o să ne pierdem sala de repetiţii din cetate. Din toamnă, cetatea intră într-un proiect de renovare, iar când încep lucrările, trebuie să părăsim clădirea. Păstrăm, totuşi speranţa că o să primim alta în schimb.

– Următorul concert Celelalte Cuvinte?

– La Festivalul Folk You, de la Vama Veche. Încheiem seara de 17 iulie. Compact, Iris şi Vama încheie celelalte trei seri.

– Tot fără impresar sunteţi?

– Tot. La cât de „des” cântăm noi – nu oricând şi nu oriunde -, nu cred că ar avea prea mult de câştigat de pe urma noastră. Noi nu trăim din muzică şi nu cântăm foarte mult. Preferăm puţin şi bun. Oricum, nu ştiu cum vor mai trăi impresarii de pe urma trupelor în perioada următoare. E cam secetă de concerte.

– Băieţii ce fac?

– Tinu (Leontin Iovan, n.r.) experimentează un mod mai soft de a bate în tobe, ca să se potrivească cu interpretarea acustică a pieselor noastre. Marcel (Marcel Breazu, n.r.) şi noul său bass acustic se studiază reciproc, iar Tibi (Tiberiu Pop, n.r.) îşi redescoperă tehnica de pian.

– Te-ai uitat la Eurovision?

– Am văzut ceva din semifinală. La finală am adormit. N-aş fi crezut să ajungă până pe locul 3.

– Ai auzit că va apărea un ziar de paparazzi în Oradea?

– Da? O să moară de foame ăştia cu vedetele de pe aici.

Publicitate