Etichete

, , , , , , ,

În faţa unui public minim, Florian Chelu a mai făcut un pas spre integrala sonetelor lui Shakespeare „I am that I am”. CD-ul lansat ieri este al patrulea. Seria va fi completată de încă două discuri, care vor fi lansate în ianuarie, respectiv în aprilie 2011.

O cântare unplugged, neamplificată, a sunat foarte bine în sala la Casei de Cultură a Municipiului (sală care arată şi ea, în sfârşit, foarte bine). Pe scenă, alături de Florian Chelu s-au aflat aceiaşi colaboratori constanţi David Bryan (voce) şi Mircia Covaci (flaut).

Li s-au alăturat la câteva sonete Alexandrina Chelu şi actorul timişorean Mátyás Zsolt, care l-a cântat pe Shakespeare în limba maghiară.

„Dacă Shubert, care a scris peste 600 de lieduri, e considerat părintele liedului, eu, părintele acestui sonet muzical, am trecut de 300 şi, mai mult ca sigur, voi scrie 1000 până mor.” (Florian Chelu)

„Dacă voi nu ne cereţi autografe, noi vă dăm!” La final, artistul şi-a piratat singur opera. Şi-a trimis colaboratorii în sală, să împartă câte un cd cu autograf tuturor spectatorilor. Operaţiunea n-a durat prea mult.

La lansarea discului au participat mai mulţi muzicieni orădeni, profesori de muzică şi profesori de limba engleză, precum şi o mulţime de elevi şi studenţi de la liceele şi facultăţile cu profil muzical şi de limbă engleză.

Concertul de lansare poate fi urmărit integral pe televiziunea online Cris TV.

Publicitate