Etichete

, , , ,

Există multe feluri prin care un artist poate arăta că este un om şi un artist mare. Mircea Vintilă le-a folosit cam pe toate la întâlnirea cu orădenii de sâmbătă seara, 9 noiembrie, la Hanul Cu Noroc. 

Mircea Vintila

În primul rând, Mircea Vintilă şi-a gândit recitalul în două părţi perfect echilibrate, adresate ambelor categorii de public care îl urmăresc – publicul greu, iubitor de folk şi poezie, şi publicul mai comercial, care ciuleşte urechea doar la hituri. În prima parte, acustică, s-au auzit doar chitarele şi vocile. Mai tânărul Jul Baldovin a deschis ambele părţi cu câte două melodii proprii de pe un album proaspăt lansat. În a doua au intrat pe fir şi negativele, reinstrumentate şi reîmprospătate în studio.

În al doilea rând, pe Mircea Vintilă nu l-a deranjat că unii oamenii mai vorbeau pe la mese în prima parte a recitalului. N-a ţinut neapărat să-i acopere cu sunetul, ci i-a lăsat să se simtă în largul lor, ştiind că folkul se împacă bine cu şueta în jurul unei sticle de vin. Şi-a continuat cântarea netulburat. În schimb, în partea a doua, a început o ofensivă discretă de centrare a atenţiei. Şi uite aşa, din cântec în cântec, oamenii s-au trezit cântând şi bătând din palme cu toţii pe cântece ştiute de când lumea.

În al treilea rând, Mircea Vintilă s-a bucurat de întâlnirea cu publicul mai tare ca un debutant căruia începe să-i dea târcoale succesul. A fost la fel de încântat că ne vede precum eram şi noi că îl vedem pe el. După fiecare cântec, atunci când aplauzele erupeau, ochii îi sclipeau de bucurie, iar ochii, se ştie, nu pot minţi. Mâinile ridicate în aer a salut şi mulţumire păreau să cuprindă întreaga sală. Să vezi un artist cu zeci de ani de activitate în spate copleşit de entuziasm în faţa a 100 de oameni este emoţionant.

În al patrulea rând, după concert, Mircea Vintilă a stat de vorbă cu toată lumea care a avut ceva să-i spună. Şi-a făcut fotografii cu toţi cei care i-au cerut-o. A dat autografe şi chiar i-a rugat pe oameni să-i trimită şi lui câteva fotografii de la concert. Ca între prieteni. Iar mie mi-a făcut o bucurie în plus când mi-a dat adresa de mail. Am râs un sfert de oră după ce am citit-o. Mulţumesc, domnule Vintilă!

Setlist

Partea 1

Marginea pământului (Jul Baldovin)
Frumoasei (Jul Baldovin)
Un om pe nişte scări
Balada lui Constantin şi Veronica
Pământul deocamdată
Lordul John
Remember
Proverbe
Miruna
Plapuma
Pe corso

Partea a doua:

Despre ea (Jul Baldovin)
Acasă (Jul Baldovin)
Madama de pică
Cardio
Hanul lui Manuc
Strada Popa Nan
Noros Cecer
Lăptăria lui Enache
Roller
Peste răbdări
Adio, deci pe curând!
Barca

Bis 1

Mielul
Cântecul bufonului
În loc de bun rămas

Bis 2

Dragostea e o salată

Publicitate