Etichete

, , , , ,

O trupă intrată cam devreme în legendă, cu largul concurs al membrilor săi, bineînţeles, Guns N’Roses stârneşte în continuare mari pasiuni printre rockeri. Cei care i-au prins sunt nostalgici. Cei care nu i-au prins îi consideră deja monştri clasici. Chiar şi cei care nu se pot numi fani au dansat cel puţin o dată pe „Don’t Cry”. Dar pasiunea unora a fost atât de mare încât şi-au făcut o trupă-tribut şi le cântă piesele. Aşa a apărut formaţia maghiară Hollywood Rose.

Hollywood Rose 1

Galerie foto

Hollywood Rose a început aseară, 22 noiembrie, la Oradea, un mini-turneu românesc, ce mai include Arad (23), Târgu Mureş (24) şi Cluj Napoca (25). Evenimentul a fost găzduit de singurul club din oraş în care spiritul rock e la el acasă, Abyss Metal Pub. Înainte de primul riff de chitară, am făcut un scurt sondaj printre colegii de masă: „Cu ce melodie credeţi că vor începe?”

Eu, dacă aş fi în locul lor, aş începe cu ‘You Could Be Mine’, am mi-am dat cu părerea. Cu ‘Welcome To The Jungle’, a spus băiatul de vis a vis, îmbrăcat cu tricou cu GnR. Mda, posibil. ‘Knockin’ On Heaven’s Door’, zice fata din dreapta. Nu cred, prea e melodie de bis. ‘Paradise City’, a zis un alt băiat.Da, bună şi asta, n-ar fi exclus. Vedem noi.

Hollywood Rose 2N-am ghicit niciunul. Hollywood Rose a dat startul cu ‘It’s So Easy’. A fost începutul unei seri de pomină pentru toată suflarea rockerească din local. Folosind aceeaşi configuraţie de instrumente ca şi idolii lor, ungurii au creat un sound foarte apropiat de cel al trupei originale. Conduşi de un ‘Axl Rose’ foarte dedicat ideii de rock’n roll şi mai responsabil decât originalul, dar şi de un ‘Slash’ talentat rău, băieţii au luat la periat cele mai apreciate (era să scriu îndrăgite 🙂 albume Guns N’Roses – Appetite For Destruction (1987) şi Use Your Illusions I & II (1991).

Aşa cum intuiam, a fost un recital de tip best of, un deliciu pentru fanii trupei americane. Ia citiţi şi vă minunaţi: Bad Obsesion, Welcome To The Jungle, Civil War, Mr. Brownstone, Live And Let Die, Don’t Cry, You Could Be Mine, I Used To Love Her, Sweet Child O’Mine, November Rain, Knockin’ On The Heaven’s Door, Paradise City.

Hollywood Rose 3Recitalul s-a mai condimentat cu vreo două cântece Slash, însă marile surprize au venit pe la mijlocul concertului şi spre finalul lui. Hollywood Rose au făcut un lucru pe care trupele-tribut nu prea îl practică – au cântat şi de la alţii. Aşa am auzit ‘Highway To Hell’, de la AC DC, ‘Smoke On The Water’, de la Deep Purple, şi piesa de final ‘Rebel Yell’, a lui Billy Idol.

În mai 1992 i-am văzut pe Guns N’Roses în concert la Budapesta. Aseară am regăsit o parte din energia şi nebunia pe care am simţit-o atunci. Pentru mine a fost unul din cele mai reuşite evenimente rock la care am dat din cap în Oradea. O cântare de aproape două ore şi jumătate după care chiar şi ţiuitul din urechi a fost o adevărată plăcere.

O menţiune în plus pentru engleza vocalistului trupei. Este al treilea cetăţean maghiar pe care l-am auzit vorbind limba engleză fără pic de accent unguresc. Ceilalţi doi au fost un profesor universitar din Debrecen şi Ambasadorul Ungariei în Indonezia. De asemenea, e singurul maghiar pe care l-am auzit spunând Oradea, nu Nagyvárad.

Publicitate