Etichete

, , , , , , ,

Renault Talisman 1

”Pălinca nu se bea înainte de masă, ci după, fiindcă este un digestiv.” Cu fraza asta în cap am plecat de la lansarea noului Renault Talisman organizată miercuri, 9 martie, de Auto Bara Oradea.

Dar de ce vorbea un somelier despre pălincă? Și, mai ales, ce căuta un somelier la o lansare auto? Stați să vă povestesc.

Renault Talisman 2

Alcoolul și automobilismul se împacă bine doar la lansări de mașini. Departamentul de marketing a știut asta și a împerecheat iscusit lansarea noii mașini cu o degustare de vinuri (Nu mai țin minte crama, hâc!)

Doar așa s-a putut ca Octavian Bara, patronul firmei, să vorbească scurt, 5 minute, așa cum fac managerii cu experiență, iar somelierul Răzvan Demian să ne povestească vreo 20 de minute. Și abia se încălzise. 🙂

Renault Talisman 3

Există o asemănare imensă între automobiliști și somelieri – odată ce încep să vorbească despre pasiunile lor, nu se mai pot opri. În contradicție totală, muzicienii se opresc exact când trebuie. A demonstrat-o cvartetul Intermezzo, invitat la lansare – a cântat și s-a oprit de câte ori a fost necesar.

Renault Talisman 6

Lansarea a avut loc în Cetatea Oradea, construită pe vremea când la mașini se gândea un singur om din lume, Leonardo DiCaprio. Ăăă… pardon, Da Vinci. Nu cred că greșesc când spun că a fost prima lansare auto organizată aici și nici când presupun că și alții vor face la fel.

Gazdele au așteptat răbdătoare să se lase întunericul și apoi au proiectat direct pe husa albă care acoperea bijuteria câteva minute de animație perfect sincronizată cu formele mașinii.

I-am văzut așadar sistemele de propulsie, de transmisie, de frânare și de siguranță înainte să-i văd caroseria, la fel cum aș vedea o tipă dezbrăcată înainte să știu cum arată cu hainele pe ea.

Renault Talisman 4

După ce husa a fost ridicată, noul Renault Talisman a devenit tangibil. I s-au deschis ușile, i s-au aprins beculețele, i s-au dezvăluit formele și performanțele.

Când un tip i-a deschis portbagajul, un altul, plin de umor, care conduce o instituție simpatică din Oradea, i-a strigat: ”Băi, da’ ce reflexe de bugetar ai!”

Renault Talisman 5

Talismanul e enervant din mai multe motive. În primul rând din cauza prețului. Limita minimă de cash (22.000 de Euro :() este explicată de faptul că mașina e doldora de dotări demne de o clasă superioară.

Apoi mai e enervant pentru că are scaune încălzite, cu funcții de masaj și de ventilație. Pe mine mă mai enervează și că are sistem de sonorizare Bose cu 12 boxe. 🙂

Motorizările Talismanului încep de la 1,5 cDi 110 cu cutie manuală și se termină cu TCe 200 EDC asociat cu transmisie automată. Domnie curată.

Pentru informații, teste și selfie-uri treceți pe la Auto Bara (Calea Borșului 22). Și, nu uitați: pălinca se bea DUPĂ masă, nicidecum ÎNAINTE de a vă urca la volan.

P.S. Într-adevăr, după cum a zis și domnul somelier, vinul alb ar fi fost mai bun dacă era ușor mai rece. Iar Șuțu nu era de serviciu la poarta Cetății, motiv pentru care am ajuns acasă cu fâșul întreg.

Lucian Cremeneanu

Publicitate