Etichete

,

Ziarul are 12 pagini şi costă 80 de bani

Am primit ieri primul număr al unui ziar nou-apărut în Oradea – Detectiv de Bihor. Nu e tocmai un ziar de paparazzi, aşa cum auzisem înainte de apariţia sa, dar dă semne că îşi doreşte, în ciuda încercărilor timide şi cuminţi: Emerich Jenei, stă cu prietenii la o cafea, pe Corso (extraordinar!),  un judecător dansează, chipurile, salsa în parc (senzaţional!), viceprimarul Carp îşi cumpără mici de la un magazin (devastator!). Detectiv de Bihor se vrea o combinaţie între ziar de investigaţii, cotidian de atitudine şi revistă paparazzi.

Editorialişti sunt Dorel Vesa şi Vasilică Ichim. Fostul procuror Ioan Moldovan, proaspăt pensionat, este colaborator permanent, dar nu vă aşteptaţi la dezvăluiri senzaţionale. Ziarul va publica în fiecare număr câte o povestire dintr-o încercare literară a fostului magistrat. Serialul de benzi desenate de pe ultima pagină nu cred că ar putea face să râdă nici măcar un grănicer din Coreea de Nord.

Ziarul e abia la început, aşa că poate fi iertat pentru tehnoredactarea amatorească şi tiparul de slabă calitate. Totuşi, demersul lui Călin Miron este unul plin de curaj, mai ales pe vremurile acestea. Dacă va rezista prima revistă de paparazzi din afara Bucureştiului vom vedea cu timpul. Succes!

Publicitate