Etichete

, , ,

Cabernetul de la Crama Oprişor este ambalat într-o sticlă ce cântăreşte 1300 de grame (goală) şi care dă mereu impresia că mai are vin în interior. Pe eticheta e un nud de femeie. Sticla, care te duce cu gândul la o sticlă de parfum gigantică, e ambalată într-o cutie alături de alte şase fotografii nud alb negru. La final, sticla rămâne ca nudul – goală.

Vineri, 9 iulie 2010, la Enoteca Millesime din Oradea, Crama Oprişor a prezentat gama Erotikon. Oamenii cramei au gândit totul, de la strugure până la etichetă. În merlot s-a simţit gustul de prună uscată. Shirazul, nefiltrat, cu depuneri ciocolată amăruie şi cafea proaspăt măcinată, este un vin agresiv „păzit” de cel mai lung dop – 55 mm. Iar cabernetul sauvignon, cu tanini agresivi, în care gustul de mure şi coacăze era la el acasă, este considerat printre cele mai bune din România. Pe lângă toate acestea, etichetele au fost realizate de artişti.

Degustarea pentru membri, nemembri şi viitori membri ai Enotecii Millesime, unde funcţionează Centrul de cultură şi civilizaţie a vinului, a fost o nesperată premieră – unele vinuri nu fuseseră lansate încă în România.

Lucian Cremeneanu

Această prezentare necesită JavaScript.

Publicitate