Etichete

, , , , ,

Foto dreamstudio.ro

N-am ieşit fluierând sau fredonând nicio melodie de la concertul lui Marius Pop & The M Theory de la Arlus Oradea. Era imposibil! Prea multe şi prea năucitoare într-un timp mult comprimat. Grele, complicate, frumoase. E nevoie de timp şi reascultare pentru ca ele să se decanteze. În schimb, senzaţiile pe care mi le-au provocat sunt de neuitat. Nu întâmplător mi-am uitat camera foto acasă. Nu a fost nimic de fotografiat acolo. Totul a fost de ascultat. Uneori chiar cu ochii închişi.

Urmăreşte înregistrarea concertului pe Cris TV.

E insuficient să fii doar un instrumentist talentat. Publicul nu te ţine minte dacă nu scrii cântece. Marius a înţeles asta şi şi-a lansat primul album. Un album cu titlu bun (First Step), muzicieni tineri excepţionali (Marcel Moldovan, Răzvan Cojanu, Alex Racoviţă, Mihai Ardelean) şi cântece de la excelente la entuziasmante. Un album jazz-fusion de o maturitate aproape nepermisă la vârsta celor de pe scenă. Au scris cântecele împreună şi tot împreună le-au şlefuit până la forma optimă. Piese cu personalitate multiplă, generatoare de stări. De la exuberanţă cicălitoare şi frumuseţe înălţătoare la delicateţe irezistibilă şi sălbăticie schizoidă. Cunoscut ca vitezist şi dexterist al chitarei, Marius nu ne-a ascuns nici partea sa lirică într-un concert cu valabilitate universală, făcut doar din „ce ne place”, nu din „ce trebuie”. Procesul de maturare a început.

Albumul poate fi cumpărat online de aici.

Momentul cel mai frumos al concertului a fost duetul la care fiul şi-a invitat tatăl. Duetul Marius Pop-Călin Pop s-a transformat în duel şi s-a încheiat tot ca duet în cea mai rock piesă a serii. La finalul ei, scena s-a golit, iar Marius a început de unul singur tulburătoarea „Home”. A fost momentul subliminal în care Marius Pop a început să nu mai fie fiul tatălui. Adevăratul său drum porneşte cu acest album şi turneul aferent. Cluj, Arad, Bucureşti, Timişoara, Reşiţa, Sibiu, Făgăraş, Braşov, nu le rataţi!

8 Octombrie, vineri – Cluj, Music Pub, ora 21.00
9 Octombrie, sâmbătă – Arad, Club Flex, ora 21.00
14 Octombrie, joi – Bucureşti, Music Club, ora 21.00
28 Octombrie, joi – Timişoara, Club Bunker, ora 21.00
29 Octombrie, vineri – Oradea, Posticum (Jazzland), ora 20.00
30 Octombrie, sâmbătă – Reşita, Club Rock, ora 21.00
11 Noiembrie, joi – Sibiu, Club Bohemian Flow, ora 21.00
12 Noiembrie, vineri – Făgăraş, CoverClub, ora 21.00
13 Noiembrie, sâmbătă – Braşov, Deanes Irish Pub, ora 21.00
Alte cronici ale evenimentului:
Publicitate