Etichete

, , , ,

O zi petrecută în Disneyland nu este numai o ocazie de a vedea cum se distrează cei care nu știu cum să se distreze singuri și așteaptă să-i distreze alții, ci și de a asista la un fantastic exercițiu de întrepătrundere socială și culturală.

Am asistat ieri, în Disneyland-ul din Hong Kong la o scenă excepțională prin modul în care a pus alături două extreme – un grup de adolescenți exuberanți din Africa de Sud, puși pe șotii de bun gust, și o pereche de prietene chinezoaice serioase, prea-sfioase și neprihănite.

Tinerii își alegeau „victimele”, parcă special din rîndul celor mai serioși, mai crispați și mai lipsiți de umor, le înconjurau discret și încingeau în jurul lor o spontană horă cu strigături. Stupoare din partea victimelor, zîmbete și derută din partea spectatorilor.

Am rîs. Am rîs bine, sănătos, cu poftă și i-am aplaudat pe sud-africani pentru că au știut să se distreze singuri. Și, totodată, să-i distreze și pe alții. Cele 11 secunde din video-ul de mai jos mi-au adus mai multă distracție decît întreaga zi. Sorry, Mickey Mouse!

Publicitate