Etichete

, , , , , , , ,

Inna

Au trecut şi sărbătorile. Jertfele ritualice obligatorii din rândul populaţiei porcine au fost duse la bun sfârşit, iar condamnaţii la moarte au fost mâncaţi. Brazii ofiliţi au ajuns la gunoi, copiii plâng deja pentru alte cadouri, iar părinţii lor s-au reapucat să câştige bani pentru ele. Beţiile s-au rărit, alcoolul se disipează treptat din sânge, viaţa reintră pe un făgaş normal. Cu toţii suntem mai buni acum şi, până la următorul post, cel al Paştelui, putem să ne întoarcem la toate obiceiurile noastre culinare şi culturale (ne)sănătoase.

Încet-încet, vedetele care de sărbători au apărut la televizor încep să iasă de sub căldura reflectoarelor şi să ia ţara la pas. Primul care s-a pornit să ne viziteze a fost verişorul tuturor, celebrul Văr Săndel. În weekendul care a trecut, el a fost starul festivalului „D’ale porcului” din parcarea ERA Park. Rămăşiţele populaţiei porcine de care pomeneam mai sus au fost trecute prin foc şi fum în faţa publicului. Execuţie, pârlire, prelucrare, degustare. De astă dată, carnagiul s-a produs nu din foame sau tradiţie, ci din dorinţa oamenilor de a se da la întrecere.

Luna ianuarie va aduce şi o premieră muzicală: primul concert în Oradea al Innei, în data de 20, la Lotus Center. Dacă nu ştiţi cine e Inna, săriţi la paragraful următor. Atenţie! Artista cu 13.268.182 (treisprezecemilioanedouăsuteşaizecişioptdemiiosutăoptzecişidoi) de followeri pe Facebook va cânta live, alături de o trupă formată din nouă muzicieni! Sunt curios dacă evenimentul de marketing organizat de Lotus Center va bate înghesuiala de la concertul Hruşcă din decembrie, de la ERA.

Profetul Dan Puric se întoarce şi el la Oradea, în data de 27 ianuarie, ca să ne explice cum stă treaba. Mai că m-aş duce din nou, să văd dacă mai râde de oamenii supraponderali, de cei mai săraci cu duhul sau de ăia care apar la televizor şi nu se numesc Dan Puric. Ar mai fi un motiv de mers: precis că va releva lumii întregi adevărul despre atacurile de la Paris. Căci despre cât de bun e sufletul românesc şi cât de naşpa e să nu fii creştin perorează cu fiecare ocazie. De neratat pentru fani.

Cu Văru’ Săndel, verişoara Inna şi Unchiu’ Dănuţ porneşte la drum şi anul cultural 2015. Cu siguranţă ca va fi un an bogat, în care cele trei ingrediente de bază ale societăţii româneşti (ghiftuiala, muzica light şi filozofia de cârciumă) vor coexista paşnic în simpaticul nostru burg. Dacă vreţi mai mult, Teatrul şi Filarmonica vă aşteaptă. Vor mai fi piese de teatru şi concerte prin cluburi (primul mai serios cu trupa Luna Amară, în 23 ianuarie, la Shadows Club). Dacă nici ele nu vă satisfac, luaţi drumul Clujului, Timişoarei, Budapestei sau Vienei, pentru întâmplările culturale de acolo. Faceţi orice, numa’ să nu staţi acasă şi să cârcotiţi că în oraşul ăsta nu se întâmplă nimic.

Lucian Cremeneanu

Publicitate