Etichete
2013, Alfonso Cuarón, Armaggedon, Bruce Willis, George Clooney, Gravity, Sandra Bullock

Gravity (2013), de Alfonso Cuarón. Cu George Clooney, Sandra Bullock.
Vocea molfăită a lui George Clooney a avut mereu efect de somnifer asupra mea. La „Gravity” am păţit-o din nou. Sunetele lui joase, molcome, ardeleneşti, m-au trimis în primul meu vis tridimensional. Spre deosebire de bunicii şi părinţii noştri care moţăie cu ochelarii de citit pe vârful nasului, eu am făcut-o cu ochelari 3D. Sunt buni şi ochelarii la ceva, măcar nu-şi dau seama vecinii că chiuleşti de la vizionare.
M-au trezit nişte lătrături. Era Sandra Bullock (!!!) care lătra din spaţiu, dintr-o capsulă rusească, disperată şi semi-resemnată în încercarea de comunicare cu Terra. În fine, fata îi bate la cur pe toţi super-eroii bărbaţi din alte filme (nu uitaţi că însuşi Bruce Willis o mierleşte în „Armaggedon”) şi ajunge înapoi pe Pământ. Asta după ce paradeşte două staţii spaţiale de câteva catralioane de dolari şi devine astfel cea mai cheltuitoare femeie din istorie. Întoarcerea pe Pământ se produce într-o capsulă made in China, ca nu cumva să credeţi că nu există niciun mesaj subliminal în filmul ăsta.
„Gravity” merită văzut pentru imaginile excepţionale, care, cred eu, s-ar fi pretat mai bine pentru ecran IMAX decât pentru 3D. Coloana sonoră este, probabil, cel mai puternic instrument din ansamblul filmului, atât prin compoziţie şi intensitate (aplauze pentru Steven Price), cât şi prin absenţa sa în momentele potrivite. Nu vă aşteptaţi la dialoguri sclipitoare, că nu-i de unde.
Filmul lui Alfonso Cuarón mai trebuie văzut şi pentru corpul Sandrei Bullock – frumos, armonios, în foarte bună formă – care, da, stimaţi enoriaşi, este vizibil minute bune chiar şi în spaţiu. Eu, unul, habar n-aveam că doamnele cosmonaute nu poartă decât chiloţi şi maieu pe sub costumele alea spaţiale de milioane de dolari.
Lucian Cremeneanu
Inca n-am vazut filmul, dar e o idee extraordinara! Din pacate nu am nici ochelari 3D ( sau din fericire), si nici cine stie ce ecran! Ma rezum la o pereche de ochelari tip ”bunicuta”, dar ma bucur de o instalatie de sunet traznet! Iti multumesc , Lucian, pentru ca , inca o data , m-ai scos din banalul cotidian! Dupa ce am citit articolul tau, mi-a mirosit a comedie, sau parodie, filmul asta! Cred ca marita sa ma ostenesc sa-l vizionez, dupa o juma’ de zi de tranta cu fiarele! Mecanic , deh…! Sa traiesti! Cu stima, Eugen!
ApreciazăApreciază
Nu, filmul nu este o comedie, chiar daca l-am comentat in gluma. Parodie poate fi considerat doar de catre fanii calatoriilor cosmice si specialistii NASA care vor gasi greseli tehnice si de conceptie in scenariu. Dar, pana la urma, e doar un film. Eu nu regret ca l-am vazut. Toate cele bune.
ApreciazăApreciază
Am inteles de la bun inceput! Iti cunosc , de acum stilul! Si mie imi place sa fac discutii hilare pe marginea anumitor subiecte , mai ales daca subiectul e o persoana politica mai cu mot, daca intr-un anumit cerc se discuta fervent pe marginea ultimilor stiri, s.a.! Am observat , insa ,ca romanii si-au pierdut simtul umorului! Daca intri in discutie cu cineva necunoscut, prin E mail, prin intermediul FB, sau alta forma de comunicare ”digitala”, sa-i zicem, si faci o gluma pertinenta, vei observa ca interlocutorul nu pricepe ”din prima” unde bati! Si mai pierzi o lecuta vreme pana ce-l faci sa priceapa care-i rostul!
Iti multumesc pentru raspuns ,si-ti urez o noapte buna! Si sa ne” auzim” cu ochii pe monitoare, cu bine! Cu stima , Eugen!
ApreciazăApreciază